Det finns fyra sätt att samarbeta med oss;

 • Mottagarorganisation
 • Insamlingsställe
 • Arbetsplatsinsamling
 • Sponsorskap

Mottagarorganisation

Vi delar inte själva ut klappar utöver på ett eventuellt gemensamt julfirande utan distribuerar vidare till mottagarorganisationer och institutioner som arbetar med människor i utsatta situationer. Nytt för 2015 är att vi ställer krav på att mottagarorganisation skall vara etablerad och ha organisationsnummer. Företag som bedriver verksamhet med människor i utsatta situationer, såsom HVB-hem, asylboenden och liknande kan också godkännas som mottagarorganisation. Löst sammanhållna föreningar, utan organisationsnummer och/eller giltig verksamhet kommer inte att godkännas då vi haft dåliga erfarenheter av sådana.

Vill den organisation du företräder ha möjlighet att ta del av klapparna vill vi gärna höra ifrån er. Maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med en beskrivning av var i landet ni finns och vilken verksamhet ni har. Vi behöver veta vilka åldersgrupper ni arbetar med och hur många klappar ni skulle behöva. Vi kommer att försöka matcha er med ett insamlingsställe i närheten. Om möjligt kommer insamlingsstället att ombesörja transport av insamlade paket till er, men ni måste vara beredda på att själva ordna med hämtning om de inte kan.

När ni mottagit paketen vill vi att ni dokumenterar i bilder och skickar till oss så givarna får ta del av glädjen. Om ni har Instagram tycker vi det är jätteroligt om ni postar där med hashtag #skokartongsappellen. Självklart behöver ni inte ha identifierbara personer på bilderna om ni inte själva vill! Det går alldeles utmärkt att fota paketberg. 

Insamlingsställe

Butiker och företag som arbetar publikt över hela landet får jättegärna agera insamlingsställe. Det brukar vara väldigt trevligt att ta emot paketen och de ger en trevlig julkänsla i lokalerna samtidigt som ert företag får bra publicitet och förmodligen en hel del nya potentiella kunder som annars inte skulle kommit in i lokalerna.

Vill det företag du företräder agera insamlingsställe kommer ni att matchas med en mottagarorganisation lokalt. Ni får material att printa och sätta upp i lokalerna i god tid innan insamling sker och vi publicerar ert namn och er adress på vår websida och Facebook-sida. Detta är ett bra sätt att synas! Insamlingsställen skall i möjligaste mån ombesörja transport av insamlade paket till mottagarorganisationen ni matchats med. Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Fotografera gärna pakethögen och publicera på Instagram med hashtag #skokartongsappellen tillsammans med er egen. Då syns ni än mer! Vi vill att ni gör en uppskattning av hur många kubikmeter paket ni får in så att vi kan redovisa, ni behöver inte räkna varje paket.

Arbetsplatsinsamling

Det brukar vara populärt att göra insamlingar på arbetsplatser eftersom det är ett bra sätt att gemensamt göra gott för andra och ha roligt på samma gång. 

Vill ni göra en insamling till förmån för Skokartongsappellen kommer ni att matchas med en mottagarorganisation. Ni får information om vilken målgrupp de arbetar med så ni vet vilka grupper som behöver paket samt material att printa och sätta upp på arbetsplatsen. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med information om 

När insamlingen är gjord levererar ni paketen till mottagarorganisationen. Vi vill gärna ha bilder från när ni levererar så vi kan lägga upp dem på websidan. Vill ni får ni gärna posta på Instagram med hashtag #skokartongsappellen tillsammans med företagets hashtag så ni syns. Ert företagsnamn och länk till er hemsida kommer också att publiceras på vår insamlingssida med tack.

Sponsorskap

Vi välkomnar sponsring från företag i fråga om varor och tjänster men tar inte emot monetära gåvor eftersom vi arbetar helt utan budget. Under 2014 fick vi hjälp av ett antal företag. Vilka de var och vilken hjälp vi fick ser ni här.

Inför Skokartongsappellen 2015 söker vi sponsring av följande; 

 • bilar 
 • drivmedel för bilar
 • lagerutrymme i gatuplan eller med lastkaj, gärna i Stockholm Nordost.
 • presentkort för mat och dryck för våra volontärer i samband med insamling och sortering (gärna på någon av snabbmatskedjorna)
 • julmat för ett eventuellt julfirande
 • lokal för gemensamt julfirande på julafton
 • mobiltelefoner med förbetalda kontant-kort för november t.o.m. januari
 • surfplattor med förbetalt kontant-kort för samma period

Som sponsor av Skokartongsappellen får ni självklart tack och plats för logga och länk på vår webplats fram till sista oktober 2016. Ni står därefter kvar med logga och länk på webplatsen som sponsor för Skokartongsappellen 2015. Självklart får ni också ett sponsorpack med material ni kan printa och sätta upp samt logga ni gärna får publicera på er websida för att berätta att ni stöder oss. Detta är ett bra sätt att göra gott för människor i utsatta situationer utan att det egentligen kostar särskilt mycket.

Vill ert företag vara med och hjälpa till? Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så pratas vi vid!